Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Förlust i Norrköping

ÖSK U16 var igår i Norrköping för en match i den nationella P16-serien som drivs i SEFs regi. Det blev förlust med 2-0, vilket väl egentligen inte är så mycket att säga om. Det kan till och med ha varit en utifrån förutsättningarna ha varit en bra match av det svartvita laget. Norrköping ligger på andra plats i tabellen och ÖSK näst sist.

ÖSK Ungdoms P01:or var förra året en riktig segermaskin och gick väl mer eller mindre obesegrade genom serie- och cupspel. I år har det gått betydligt tyngre i den nationella serien.

Förklaringen till att resultaten inte blir lika bra är framför allt att flera spelare från fjolårslaget i år i allmänhet spelar med U17 i pojkallsvenskan. Ersättare tas ofta från årets U15-trupp, vilket givetvis är väldigt bra för de spelarnas utveckling, även om laget tappar i konkurrenskraft i U16-serien.

I matchen mot Norrköping saknades bland annat kvartetten Helmer Andersson, Marcus Kanto, Nedima Ayeva samt Gabriel Moshél helt, medan givna startspelare som Dino Salcinovic och Jonathan Rasch startade på bänken.

Matchfakta (2*40):
60. 1-0 Lukas Maass
80. 2-0 Liam Emelin

De 11 som startade var: Jacob Nilsson (mv), Oscar Windahl (U15), Alen Rasak, Joel Andersson Segerlind (U15), Alexius Vestlund Bergquist, Herman Ragnarsson (U15), Noel Milleskog (U15), Aklam Mutebi , Algot Strömberg (k), Viktor Berséus (U15) och Adam Lindström.
Avbytare: Hampuz Cederlind (mv, U15), William Eriksson (U15), Olle Brorsson, Dino Salcinovic och Jonathan Rasch

Matchen mot Norrköping var den sista före sommaruppehållet. Seriespelet börjar igen den andra augusti med ett hemmamöte mot FBK Karlstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.