Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Södra Läktaren blir Eyraporten?

Jag brukar ibland titta in på Örebroportens webbplats för att se om det händer något med renoveringsprojektet Södra Läktaren. Kanske att det nu är på väg att hända något. Den blivande kontorspåbyggnaden har i alla fall fått namnet Eyraporten och det finns två bilder på hur det kanske kommer att se ut.

En intressant detalj i sammanhanget är att av bilderna att döma så har projektet utökats med en tredje våning. Till att börja med var det inte klart om man skulle bygga två eller tre våningar för kontoren. Så sent som i november sades det att man skulle begränsa sig till två våningar. Men nu finns det alltså ”skisser” på Örebroportens hemsida med tre våningar. Det får man väl tyda som att det finns intressenter som vill flytta in där. Positivt givetvis för fastighetsbolaget eftersom ekonomin borde bli betydligt bättre om man kan öka den uthyrningsbara ytan med 50 %.

I sin redogörelse för verksamheten avseende fjolåret konstaterar bolaget: Andra spännande uppdrag är på planerings- och projekteringsstadiet såsom byggnation av Kulturkvarteret, upprustning av Södra läktaren vid Behrn Arena med planerad nybyggnation av kontorsbyggnad.

Så det verkar inte som om byggstarten är överhängande.

Örebroporten: Varje arbetsdag känns som en hemmamatch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.