ÖSK Söder Herr: Vinst i första DM-matchen

ÖSK Söders herrar tog programenligt en seger i den första av tre DM-gruppmatcher. Motståndarna från Nora FK bjöd på bättre motstånd än vad jag hade trott att de skulle kunna göra med tanke på lagets bakgrund, men de hade inte den spets som hade behövts för att oroa Söder på allvar. Deras enda mål kom på den bonusstraff som de ovanligtvis valde att slå inför inledningen av andra halvleken.

För ÖSK Söder innebär den här säsongen något av en nystart. Med en ny tränare i Mikael Bjälkefors, en hel del nya spelare och några återvändare från Real Örebro finns det ett bra spelarmaterial att jobba med för honom. På välbesökta träningar och i omklädningsrummet skall stämningen vara god. Det kan behövas – efter serieomläggningen/sammanslagningen blir spelprogrammet drygare och antalet potentiella minor fler.

Dagens match vann Söder med 4-1 med två gjorda mål i vardera halvleken. Laget kostade dessutom på sig lyxen att sätta skott i båda stolparna och i ribban. Jag tyckte att laget såg välbalanserat ut med ett starkt mittfält där Erik Johannesson och Alexander Lienius drog tunga lass. Den senares smarta frispark medan motståndarna organiserade var väl det viktigaste målet i matchen i och med att det tvingade Nora att även få till ett spelmål.

I den andra gruppspelsmatchen vann HOIF över Pålsboda med samma siffror. Därmed är det upplagt för en tidig gruppfinal när Söder ställs mot HOIF i nästa omgång. Tills dess hinner man dock träna en hel del till eftersom den matchen inte spelas förrän den 8 april.

12. 1-0 Fredrik Jonsson
19. 2-0 Alexander Lienius (frispark)