ÖSK Söder Dam: Förlust i Älvsjö

Älvsjö AIK kvitterade ÖSK Söder Dams ledning i inbördes möten när de två lagen inledde höstsäsongen på Älvsjö IP. I den andra vårmatchen vann Söder med 2-1 och igår svarade motståndarna för samma resultat i returmötet. Av rapporterna att döma var resultatet både rättvist och oturligt. Söder tog nämligen ledningen i slutet av den första halvleken genom Olivia Puhls efter en hörna. Älvsjö som var det starkare laget under andra halvlek kvitterade efter en dryg timmes spel och med mindre än 10 minuter kvar fick de även in ett segermål.

ÖSK Söder var nog hämmade av att det saknades en del spelare på plan och bänk. Man kunde dock glädja sig över en säsongspremiär för Emelie Lundkvist och en div 1-premiär för Ebba Lundkvist (Edvins [U17] syster, om någon skulle undra).

Jag noterar även, att i den här omgången som på förhand såg lätt ut för topplagen så tog Värmbol sin allra första poäng mot serieledarna från Västerås BK30 medan serietvåan Sätra förlorade mot (möjligen) pånyttfödda IFK Nyköping.

ÖSK Söder Dam: Orken tröt i andra halvlek!
NA: 14-åring gjorde division 1-debut – men ÖSK föll
NA: Papachristou: ”Vi kunde inte enas”

Jag har försökt pussla ihop matchfakta från diverse källor och kommit fram till följande