Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Erik Nilsson till Brage

Erik Nilsson fortsätter hos Brage

Erik Nilsson fortsätter hos Brage


ÖSK och Talangtruppens föredetting Erik Nilsson har gjort klart med en ny klubb. Efter fyra år i utkanterna av Degerfors matchtrupp blev det inför nästa år ingen förlängning av hans kontrakt. Sedan han lämnade Degen har han hållit igång med BK Forward som nog hoppades att kunna knyta honom till sig. Dessutom har han börjat med futsal i Spartak Örebros färger.

Nu blev det alltså inte BK Forward utan problemklubben (svag ekonomi och alltför många tränarbyten) IK Brage från Borlänge som fick hans signatur på ett spelarkontrakt. Två år har han bundit upp sig för hos dalaklubben.

Förhoppningsvis kommer han i sin nya klubb att få spela centralt till vänster på mittfältet – den plats där han kommer till sin rätta på bästa möjliga sätt, men där han egentligen aldrig fick möjlighet att visa upp sig hos Degerfors. Hos dem fick han i allmänhet ta jobbet någonstans längs vänsterkanten, vilket inte alls passar honom lika bra som uppgiften som spelmotor på mitten.

I Brage kommer han att återförenas med Peter Rosendal och Gustav Källberg som han spelade ihop med under åren i Talangtruppen.

IK Brage: Rutinerat nyförvärv till IK Brage
NA: Nilsson till division 1-klubb

Statistik Erik Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.