Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Vinst i första lokalderbyt

Sophie ”Sosso” Sörqvist visade med sina två mål mot Öfvre Adolfsberg att vårformen har kommit före våren det här året.

ÖSK Söders damer skulle idag egentligen ha mött IFK Norrköping i en träningsmatch. Men östgötskorna gav upp redan i förtid och meddelade att de inte tänkte komma. Fick inte ihop lag, vilket låter som en underlig ursäkt från ett div 1-lag. Istället ställde Öfvre Adolfsberg upp för årets första lokalderby. Ett byte som i alla fall publiken säkert uppskattade. Matcherna mot Öfvre har ju på senare år fått en lite speciell derbykaraktär.

Efter en rätt jämn förstakvart tog ÖSK Söder över spelet och dominerade sedan resten av matchen eftertryckligt (så när som några minuter på slutet). Sophie Sörqvist gav sitt lag ledningen i den 20:e minuten med ett lågt skott från straffområdesgränsen, som smet in vid ena stolpen. Sandra Johansson ökade på till 2-0 genom att slå en hörna nästan direkt i mål. Det var visst en adolfsbergshuvud inblandat också, men frågan om inte den hörnan hade gått in även utan någon hjälp.

I andra halvlek ökade Sophie sedan på till 3-0 i den 56:e minuten. Öfvre kunde reducera med en kvart kvar genom en kraftfull nick av Anna Karlsson på en frispark utifrån kanten slagen av Caroline Näfver. Efter reduceringen fick Öfvre lite bättre fart på sitt spel och kunde till och med hota några gånger. Bästa chanser var väl en frispark i ett bra läge med ca. 5 minuter kvar. Men den slogs högt över och vinsten kändes säkrad. Ett mål till skulle det dock bli och för det stod Elin Pettersson på en snabb kontring efter en hörna. För förarbetet och en väl avvägd framspelning till Elin, som kom med bra fart och kunde runda Öfvres målvakt Hanna Söderqvist, svarade Sara Sandberg . Elins mål visade sig sedan ha varit matchens näst sista spark.

Bloggen imponerades av ett välspelande Söder, som aldrig gav sina motståndare någon egentlig chans. Ett ramstarkt försvar med utmärkt spel av de två mittbackarna Stina Gävbo och Astrid Walldén, med säkra och kampvilliga Ida Scherling på mittfältet och med den energiska tvåmålsskytten Sophie Sörqvist, som aldrig ger sina motståndare en lugn stund. Roligt också att se 16-åriga Sara Sandberg komma in och göra bra ifrån sig mot ett så pass kvalificerat motstånd.

ÖSK Söder Dam: Det luktar ju svett!

På en annan plan i Örebro förlorade Söderdamernas talanglag sin match mot div 2-laget Lillån med knappa 1-2. Laget spelar i år under benämningen F17, men innehåller väl i princip så gott som enbart spelare som är födda 1997 och 1998. Bra gjort alltså, att nästan spela jämnt med ett så pass bra lag som Lillåns.

ÖSK F17: Då var vi klara med träningsmatcherna
Lillån FK: Bianca premiärmålar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.