Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förslag till ny styrelse

I dagens papperstidning kan man ta del av valberedningens förslag till ny styrelse i Örebro SK FK (ÖSK). Enligt tidningen kommer Gustav Melin att lämna sina uppdrag som ledamot i klubbens styrelse och även som en av klubbens representanter i Örebro Elitfotboll ABs (Elitfotboll) styrelse. Som hans ersättare i ÖSKs styrelse har man föreslagit Åke Strid. (Vem Strid är framgår dock inte. Det finns en professor i molekylär biokemi på universitetet som heter så, men det behöver inte vara han).

I NA:s redogörelse för nästa års styrelse saknas Per Gawelins namn. Om detta beror på att Gawelin hoppat av redan efter halva sin mandatperiod och dessutom inte kommer att ersättas eller om det beror på att NA slarvat vill jag låta vara osagt. Men det mesta lutar väl åt att det är NA som missat. Den nya styrelsen kommer således att få följande sammansättning om årsstämman går på valberedningens förslag.

Förslag till styrelse i Örebro SK FK.
Rose-Marie Frebran  (omval och föreslagen som ordförande, ett år), Björn Åqvist (omval, 2 år), Kent Norström (omval, 2 år), Dennis Dicksen (omval, 2 år), Åke Strid (nyval, 2 år) samt Peter Westman (1 år kvar), Lars Bolin (1 år kvar), Reine Frisk (1 år kvar) och Laila Berglund (1 år kvar) .

Förslag till styrelse i Örebro Elitfotboll AB.
Gustav Melin och Jan Folke kommer att lämnar Elitfotbolls styrelse. I deras ställe föreslås de tidigare suppleanterna Per Gawelin och Lennart Larsson få en ordinarie plats. Till nya suppleanter föreslås Lars Bolin och Roger Andersson.

När det gäller Elitfotboll nominerar ÖSK och Spelarinvest vardera halva styrelsen. Det är ÖSK som tillsätter Elitfotbolls ordförande, som även har styrelses utslagsröst.   Enligt NA kommer Elitfotbollsstyrelse att ha följande sammansättning:

Ordinarie styrelseledamöter
: Björn Åqvist (ordförande), Rose-Marie Frebran, Kent Norström, Per Gawelin, Curt Gruvaeus, Lars Larsen, Peter Ahlstrand, Lennart Larsson
Suppleanter: Dennis Dicksen, Lars Bolin, Patrik Hjalmarsson och Roger Andersson.

Tidningen går inte in på vilka styrelsemedlemmar som sitter på ÖSKs mandat och vilka som utsetts av Spelarinvest. Förmodligen är det så att det är Åqvist, Frebran, Norström och Gawelin som representerar ÖSK i Elitfotbolls styrelse medan Gruvaeus, Larsen, Ahlstrand och Larsson representerar Spelarinvest.

Bloggen tycker att det är lite tråkigt att den här typen av information först skall komma ut via NA:s pappersutgåva. Lämpligare vore det om valberedningens förslag presenterades på ÖSKs hemsida tillsammans med de övriga handlingar som avser årsstämman. Sedan är det givetvis ingenting som hindrar att även tidningen skriver om det, men ÖSK bör vara först ut med informationen.

Tillägg.
NA:s Anders Uddling har varit vänlig nog att per epost lämna några kommentarer/förtydliganden till ovanstående. Eftersom dessa är av ett visst intresse så återges de här nedan.

Jag ser att du saknar lite uppgifter i min text om de föreslagna namnen till nya ÖSK-ledningen. Jag ska därför ge dig svaren på de uppgifter du efterlyste i ditt blogginlägg:

+ Ja, det är den Åke Strid som är anställd på Universitetet. Mer än så vet jag inte heller om honom.

+ Ja, jag har missat att ta med Per Gawelin i föreningsstyrelsen. Jag la bara tonvikt på hans förmodade nya uppdrag i bolagsstyrelsen där han föreslås på föreningens mandat.

Eftersom föreningsstyrelsen består av en ordförande och nio ledamöter blir den alltså denna om inga ändringar sker på årsmötet:
Rose-Marie Frebran  (omval och föreslagen som ordförande, ett år), Björn Åqvist (omval, 2 år), Kent Norström (omval, 2 år), Dennis Dicksen (omval, 2 år), Åke Strid (nyval, 2 år) samt Peter Westman (1 år kvar), Lars Bolin (1 år kvar), Reine Frisk (1 år kvar), Per Gawelin (1 år kvar) och Laila Berglund (1 år kvar) .

Så här är mandaten i bolagsstyrelsen fördelade:
För föreningen: Björn Åqvist, Rose-Marie Frebran, Kent Norström och Per Gawelin. Suppleanter Dennis Dicksen och Lars Bolin.
För Spelarinvest: Curt Gruvaeus, Lars Larsen, Peter Ahlstrand och Lennart Larsson. Suppleanter Patrik Hjalmarsson och Roger Andersson.

Professor Strid är än så länge det okända namnet i den här samlingen. Jag har dock noterat, att Strid står som första namn efter de sex initiativtagarna på ”Nystartslistan”, vilket kanske skulle kunna innebära att han har någon typ av kontakt med dessa.

1 kommentar – kommentera

Göran Wickström

Uppgiften i Na och på denna sajt vad gäller styrelseordförandes utslagsröst i ÖSK Elitfotboll AB stämmer inte. Det aktieägaravtal man skrivet innebär att det krävs minst 6 av 8 röster i styrelsen i alla viktiga frågor som handlar om t ex ekonomi, budget, anställning av vd, tränare och spelare, dvs i praktiken alla viktiga frågor. Därför motion till föreningsstämman – se ÖSKs hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.