P15 Elit: Helt enligt Plan A

ÖSK P15 Elit mötte på Köping FF i den regionala 15-årsserien. Toppen mot botten (Köping ligger näst sist) borde bli en rätt enkelsidig historia. Det blev det också – så småningom. Det tog nämligen en halv halvlek för ÖSKarna, innan de fick in sitt första mål. Mittfältseleganten Mikael Loön slog in Anton Gustavssons långa inkast vid bortre. Men innan dess var det nästan så att matchen stått och vägt. Visserligen hade ÖSKarna det klart större bollibbehavet och de fick se ett antal av sina skott rensade på eller i närheten av mållinjen. Men Köping hade även de en del möjligheter. Deras anfall var visserligen sporadiska och hade mer av chanskaraktär över sig.

Efter ledningsmålet så trillade sedan hemmamålen in ett efter ett. Markcus Nydahl gjorde 2-0 efter att ha fått en passning från William Gunnarsson. 3-0 målet såg ut ungefär på samma sätt. William kommer runt nere vid linjen och kan spela in den centralt i straffområdet. Den här gången var det Tim Bergström som avslutade. Det fjärde målet görs av den löpvillige Hampus Lindh, för dagen vänsterback, som kommit fram för att hjälpa sina offensiva kolleger. Precis innan domaren blåser av halvleken hinner dessutom Köping göra sitt tröstmål. Ett bra anfall avslutas med ett inlägg mot bortre där det nickas i mål.

Andra halvlek ser ut ungefär som den första även om ÖSKarna får ett bättre grepp om spelet men gör ett mål mindre. Det missas alltså en hel del. En som inte missade var Adam Johansson som slog in en straff till 5-1 – mycket snyggt uppe i ena krysset. Straffen orsakades av Köpings målvakt som greppade tag i Marcus Nydahl efter att denne kommit fri. Därefter dröjde det ett bra tag innan det blev ytterligare mål. Det var först när ÖSK bytte in sin notoriske måltjuv Emil Helander som det blev ändring i målprotokollet. Vid det sjätte målet var det Micke Loön som med en väl avvägd passning snittade upp Köpings försvar och det var bara för Emil att göra det han är så bra på – mål alltså. Det sjunde slog Emil sedan in på halvvolley från nära håll.

ÖSK var alldeles för överlägsna för att det skall kännas meningsfullt att komma med några djupgående spelaromdömen – i en sådan här match ser alla bra ut. Jag vill dock ändå plussa för Mikael Loön som var hjärnan bakom många anfall. För Hampus Lind räcker det inte med att bara vara vänsterback – han kommer med fram i anfallen och verkar med sin arbetskapacitet så gott som oberörd av allt springande. Jag vill även nämna Anton Gustavsson som lånats in från breddlaget för att täcka upp för Konrad Gustafsson som var avstängd. Anton har inga som helst problem som högerback och hans långa inkast skapar en hel del problem för motståndarförsvaret. Det betyder en hel del att ha en spelare som kan kasta in bollen i straffområdet.