Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kushtrim avstängd

I papperstidningen kan man idag läsa, att Kushtrim Lushtaku blivit avstängd två matcher av ÖSK på grund av diciplinära skäl. Bakgrunden till avstängningen är att Kushtrim var ute sent på kvällen på en av Örebros krogar två dagar före Kalmarmatchen. Kushtrim säger till tidningen att han inte anser, att han gjort något olämpligt, vilket väl i det här sammanhanget kan likställas med alkoholförtäring. Han förstår dock, att det hela inte sett bra ut och accepterar bestraffningen, även om han tycker att en matchs avstängning borde ha räckt.

Något större avbräck för ÖSK innebär inte avstängningen. Kushtrim har stått långt från årets startelvor, men efter en period helt utanför allsvenskt spel så har han i alla fall kämpat sig till en plats som en av de spelare som kan bytas in. Men det finns andra i truppen som kan ta den rollen. För honom själv är händelsen ett allvarligt avbräck, eftersom  han verkade vara på väg mot att få ett större förtroende från tränarnas sida.

När man läser tidningen kan man få intrycket att det var på supporträffen häromdagen som ÖSK-ledningen uppmärksammades på problemet. Jag fick dock inte den uppfattningen. En allmän fråga om klubbens alkoholpolicy ställdes och ÖSKs representanter kopplade själva genast ihop det med Kushtrim. Sixten Boström sade för övrigt, att om han redan i samband med Kalmar-matchen känt till saken , så hade Kusthrim inte fått någon plats i matchtruppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.