Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Folke åtalad för våld mot tjänsteman

Åklagarmyndigheten har nu beslutat sig för att gå vidare och väcka åtal mot Jan Folke för det bråk denne var inblandad i utanför Conventum i samband med en julfest för personalen på Malmbergs. Med tanke på hur svårt det verkar vara att få ”rätt”, när någon har hamnat i bråk med ordningsvakter, så lär han väl fällas också. Folke verkar dock anse, att han har goda möjligheter att klara sig från straffpåföljder. Han säger till NA, att det finns ytterligare information i ärendet som ännu inte kommit fram och som är till fördel för honom.

Bloggen tror dock inte att Folke har något nytt att komma med. Hade han haft det hade han nog sett till att uppgifterna redan kommit fram så han kunnat undvika en pinsam rättegång.

NA: Folke åtalas för vaktbråket
NA: ”Vi får väl se vad åklagaren säger”
Peller Blohm (NA): Fallet Folke riskerar även ÖSK:s trovärdighet

Anm. Eyravallsbloggen följer inte detta ärende särskilt noga, eftersom det rör sig om ett fyllebråk som inte har något med ÖSK att göra, även om NA verkar gilla att visa upp Folke med en ÖSK-tröja på sig.

Jan Folke är väl den person som gjorde det största ekonomiska åtagandet i samband med rekonstruktionen och räddningsaktionen för ÖSK – både som den största aktieägaren i Spelarinvest och genom de pengar som kommit till klubben via samarbetsavtalet med Malmbergs. Genom hans styrelseplatser i ÖSK Elitfotboll och i Spelarinvest färgar hans handlingar av sig på Sportklubben, även när det inte finns något direkt samband.

Relativt nöjda i sammanhanget borde däremot aktieägarna i Malmbergs vara, eftersom nyhetsmedia nu skjuter in sig på ÖSK-anknytningen snarare än på att han är VD och storägare i ett börsnoterat företag. Det är väl sådant som kallas nyhetsvärdering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.