Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dags att ringa Rosendal (eller Nurme)

120314. Tomer Chencinski sjuk.
Bloggen, som ju tidigare har hävdat, att det behövs ytterligare en målvakt i truppen, fick i veckan vatten på sin kvarn. Det var nämligen Tomer Chencinskis tur att drabbas av laginfluensan och må dåligt. Vilken status Jonas Sandqvist har i dagsläget (och om han redan klarat av den till synes oundvikliga influensan) vet vi inte. Situationen visar dock än en gång att det egentligen inte räcker med bara två målvakten i en allsvensk trupp. Speciellt som det i dagsläget inte finns någon målvakt att kalla in från U21-truppen. Dags alltså att ringa Rosendal eller någon annan arbetslös målvakt. – Nurme har dock under tiden skaffat sig ett riktigt målvaktsjobb.

120226.
Skadan på Jonas Sandqvist demonstrerar med allt tydlig önskvärdhet hur sårbara ÖSK är på målvaktssidan. Det räcker inte med två målvakter i A-truppen om den ene skadar sig. Det behövs en målvakt på bänken vid match och det behövs två på träningarna.

ÖSKs tredjemålvakt i dagsläget är U21-truppens Jonathan Thuresson, helt orutinerad i dessa sammanhang. Jonte, som han kallas, är född 1994 och hans erfarenhet från seniorfotboll inskränker sig till två div-2 matcher i slutet av förra säsongen. Det räcker inte för en målvaktsreserv i allsvenskan oberoende av hur lovande man är.

Både Rosendal och Nurme verkar vilja fortsätta sina fotbollskarriärer, men har såvitt jag vet inte något klart än. Peter Rosendal var en sväng i Norge för träning och provspel, men där verkar det inte ha blivit något för hans del.

Att vara tredjemålvakt i ÖSK är förvisso inte världens mest glamorösa jobb, men som alternativ till att vara arbetslös är det många gånger bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.