Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Årets bästa av Söder

Haris Karahmet såg till att ÖSK Söder tog alla poängen genom en starkt insats mot IFK Hallsberg. Ett mål och en försvarsöppnande målgivande passning var bara en del av vad han bidrog med. Bilden togs i samband med bortamötet mot HOIF.

ÖSK Söder revanscherade sig snabbt efter sin mindre lyckade insats mot Sturehov förra veckan. Topplaget IFK Hallsberg var kvällens motståndare, ett lag med klara ambitioner att ta sig ett steg uppåt i seriesystemet. Mötet i våras på Transtensvallens konstgräs slutade med en klar hemmavinst för IFKarna, men att möta Söder på Ekäng är något helt annat. Söder har i år ännu inte tappat några poäng på sin hemmaplan och gjorde det inte den här gången heller.

Baklängesmål mot spelets förlopp i första.
Söders ungdomar dominerade matchen spelmässigt under den första halvleken, men vägde lite för lätt för att på allvar kunna oroa Hallsbergs försvarslinjer. I stället blev det gästerna som kunde ta ledningen efter ca. 25 minuter genom ett långskott från en position utanför straffområdet  av Mattias Tellgren. Söder gav inte tappt utan fortsatte halvleken igenom att ha det mesta av initiativet, utan att kunna komma till några självklara avslutslägen.

Drömmål av Haris.
I andra halvlek tog det inte mer än fem minuter innan hemmalaget hade kvitterat. Haris Karahmet gjorde ett YouTube-mål, men tyvärr fanns det ingen kamera igång på Ekäng den här kvällen. Från en position ett tiotal meter in på den andra sidan ser han att Hallsbergs målvakt står lite väl långt ut. Med en väl avvägd skottlobb utjämnar han ställningen till 1-1.

Shazze avgjorde.
Hallsberg som nog blivit lite väl bekväma efter ledningsmålet skärpte till sig efter kvitteringen och matchen jämnades ut spelmässigt. Efter en dryg timme gör Söder sedan 2-1. På nytt är det Haris Karahmet som har en fot med i målet. Han slår en lång öppnande passning mellan Hallsbergs mittbackar och Shazze Akbari får bra betalt för sin snabbhet när han enkelt springer ifrån motståndarna och rullar in ledningbollen. Två mål av två riktigt bra mittfältare med andra ord. Men det var många som spelade riktigt bra denna kväll. I princip hela laget hade lyft sig ett snäpp sedan senast och att en säker Joel Andersson var tillbaka i ÖSKs mål gjorde givetvis sitt till för att bättra på stabiliteten i de bakre regionerna.

Efter ÖSKs andra mål verkade Hallsberg ha insett situationens allvar och försökte att öka trycket på ÖSK. Men den individuella skickligheten räckte inte till för att sätta någon i en klar målchans, samtidigt som ÖSKarna slet som djur för att försvara sin ledning. Dessutom hade nog Söder genom några vassa kontringar minst lika stora chanser att göra ytterligare ett mål. Det gjorde man inte, men de två man redan gjort räckte till för en skön seger.

Aimé överraskade.
I det segrande laget hade Haris Karahmet fått priset som matchens gigant om det funnits något sådant. Hans prestation blir ju inte direkt sämre av att han så sent som i förrgår spelade 90 minuter mot Marieberg i Distriktscupen. I backlinjen, där alla skötte sig riktigt bra, överraskade Aimé Rodrigue Elloh på mig. Han vikarierade för den avstängde Jesper Källqvist och stod för ett genomgående säkert spel med flera fina ingripanden. Mittfältet var den här gången Söders ryggrad och utöver Haris och Shazze gjorde även Kim Granlund en riktigt bra match. I anfallet sprang man en hel del, men fick trots det lämna över målgörandet till mittfältarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.