Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Länsderby för ÖSK-talangerna

Derbymatcherna kommer för närvarande nästan på löpande band för ÖSKs talanglag. I söndags var det örebroderby mot Rynninge och ikväll blir det länsderby mot KB Karlskoga. En viktig match för båda lagen, men viktigast för gästgivarna och jumbolaget KB, som snart måste börja få ordning på sitt anfallsspel om man skall klara av att hålla sig kvar i tvåan.

Åtta mål på 10 matcher har KB förmått att göra, vilket inte räcker i de här sammanhangen. Kvällens motståndare ÖSK Ungdom har samtidigt gjort 17, mer än dubbelt så många. ÖSK-arna har å andra sidan släppt in betydligt fler, närmare bestämt 23 stycken, något som gör att laget för närvarande siffermässigt har seriens näst sämsta försvarsspel. På den punkten klarar sig KB betydligt bättre, de har bra släppt in 16, vilket jämfört med många andra lag i serien är helt ok.

KB har bara tagit fem poäng i årets serie, men dessa siffror säger inte allt. Laget har enligt rapporter från med- och motståndare i allmänhet spelat rätt bra men ändå inte fått resultaten med sig. Hela sju av årets tio matcher har slutat med uddamålsförlust. Dessutom verkar man formmässigt vara på uppåtgående. De usla träningsförutsättningarna i Karlskoga under vinterhalvåret gör att laget alltid ligger efter då serien börjar. Svaga vårar och starka höstar har varit något av lagets signum efter det att man tog steget upp till tvåan. (I framtiden kommer dock träningsmöjligheterna att förbättras radikalt – anläggandet av en konstgräsplan är beslutad av kommunen och kommer förmodligen att vara klar sent i höst).

ÖSK Ungdom.
Efte en bra andra halvlek mot Rynninge senast, då hans lag hämtade ikapp ett 2-0 underläge, hoppas talanglagets tränare Håkan Juhlin, att hans lag skall kunna fortsätta på den inslagna vägen. Onödiga försvarsmisstag och tidiga baklängesmål har tyvärr varit något av ett genomgående tema under året, så det vill till att alla är med i matchen från första minut.

För matchen har enligt ÖSKs hemsida följande trupp tagits ut:

Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson, Axel By, Anel Coralic, Albin Ek, Simon Enqvist (mv), Adam Eriksson, Kalle Holmberg, Pontus Jakobsson, Fedja Jelecak, Haris Karahmet, Simon Karlsson, Kevin Larsson, Miralem Malic, Claus Pedersen (mv) och David Rohlén.

Jämfört med söndagens trupp saknas Viktor Lindqvist och Muamer Sepic. Tillbaka i truppen efter sjukdom är Miralem Malic. Skadedrabbade sedan en längre tid tillbaka är Gustav Källberg, Andreas Ståhl och Simon Leonidsson (A-truppen).

Det här blir talangernas sista match före sommaruppehållet. Nästa match spelas först den 1 augusti, då serien vänder och de båda lagen möter varandra på Behrn Arena.

KB Karlskoga – ÖSK Ungdom
Nobelstadion, 22 juni kl. 19:00

ÖSK: Juhlin inför KB Karlskoga (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.